lauantai 9. toukokuuta 2015

Koiranpentu sairastaa, häntä hellikäämme

Aamu valkeni väsyneissä tunnelmissa, koska Vappu oli heräillyt pitkin yötä. Pentu ei varsinaisesti pyytänyt ulos, vaan pissaili suvereenisti lattialle, matolle, paperille. Veimme kuitenkin koiraa toistuvasti yön aikana ulos, jossa usein tuli vielä toiset pissat.

Aamulla tahti alkoi kiihtymään. Ulkona Vappu pissaili kolmesti peräkkäin ja sisälle päästyään meni heti paperille ja pissasi tipan. Pienet pennut pissaavat usein, mutta tämä alkoi jo olla kummallista. Vappu oli myös normaalia vaisumpi, vaikka leikkikin Pulmun kanssa ja söi melko hyvin. Viimeistään siinä kohdassa, kun Ossi huomasi pienen veritipan – tilanne alkoi hahmottua ja väsynyt ajatus kulkemaan. Virtsatieinfektio.

Univetistä olisimme saaneet ajan vasta iltapäiväksi ja Aistista tarjottiin aikaa kolmen tunnin päähän. Espoostakaan ei löytynyt pikavastaanottoa, joten suuntasimme kohti Viikkiä ja yliopistollista eläinsairaalaa.


Viikissä oli karnevaalitunnelma – olihan yliopiston lehmien laitumelle laskun aika. Eläinsairaalassa sen sijaan oli hiljaista ja pääsimme heti vastaanotolle. Epäilemämme tulehdus diagnosoitiin taidolla metsästetystä virtsanäytteestä ja Vappu sai kipupiikin ja antibioottikuurin.

Päiväohjelma muuttui pentuleikkikoulusta sairaspäivään. Tänään lepäillään ja odotetaan, että antibiootit alkaisivat tehoamaan ja pienen olo helpottuisi. Koiranpentu sairastaa, häntä hellikäämme!1 kommentti: