perjantai 20. joulukuuta 2013

Koira 2013

Viime viikonloppu meni koiramaisissa merkeissä Kennelliiton massiivisessa Koira 2013  -tapahtumassa. Torstaina olin talkootyöläisenä rakentamassa tapahtumaa ja perjantaina keräilin voimia... Lauantaina osallistuin Pulmusen kanssa Pohjoismaiden Voittaja 2013 -näyttelyyn ja sunnuntaina Voittaja 2013 -näyttelyyn. Sunnuntaina jäimme vielä shelttikehän laidalle kannustamaan Saraa. Tämän jälkeen Pulmu pääsi kotiin nukkumaan ja itse jäin vielä talkootyövuoroon loppupäiväksi ja illaksi. Tästä viikonlopusta toipumiseen meni muutama päivä ja maanantain agility-treeneissä Pulmu oli vielä melko kuutamolla... :)

Haukotus!

Lauantaina pihakoirat arvosteli Ulf Bråthen Tanskasta. Tuomari oli lupsakka setä, joka rupatteli Pulmulle tanskaksi. Pulmu sai arvosanan EH (Erittäin hyvä) ja seuraavan sanallisen lausunnon:

"13 months old. Enough substance in the head. Good neck. Enough forechest. Could be little shorter in the body. Good coat and color. Enough angulated behind. Good temperament. Moves ok from side, little loose in front." (Rodunomainen lähestyttäessä)

Olin tyytyväinen suoritukseemme lauantaina. Pulmu pysyi hallinnassa ja seisoikin ihan mukavasti. Pöytätyöskentelystäkin selvittiin kunnialla nyt, kun olen ottanut kasvattajan neuvoista vaarin ja tiedän oikeat otteet.

Pulmu poseeraa lauantaina. Kuva: Elisa Heleä

Sunnuntain kehätyöskentely olikin sitten melkoista farssia. Koiralla oli kova meno päällä ja kuono laahasi lattiassa. Tuomari tuskin sai mitään selkoa liikkeistä... En saanut koiraa myöskään seisomaan aloillaan. Esiintyminen oli ihan pannukakku enkä voi olla yhtään tyytyväinen suoritukseemme. Sunnuntain tuomarina oli Annika Ulltveit-Moe Ruotsista ja hän antoi seuraavaa tiukkaa palautetta Pulmusta EH-arvosanan kera:

"Kunde haft lite mera bredd i skallen. Framskjuten i skuldran. Lite lång i länden och även för åldern ville jag ha mer massa. Lite vek mellanhand. Lite mycket tecknad. Rör sig lätt överbyggt." (Rodunomainen lähestyttäessä)

Vapaa suomennos edelliseen: Kallossa saisi olla enemmän leveyttä. Eteentyöntyneet lavat. Pitkä lanneosa ja jopa ikäisekseen liian vähän massaa. Heikko välikämmen. Liian paljon merkkejä (väriä?). Liikkuu vähän takakorkeasti.

Nenä maassa -vetomeininkiä sunnuntain näyttelykehässä
Tuomarien arvostelut ovat mielenkiintoisia. Toisessa on paljon positiivista, toisessa taas lähestulkoon kaikki pielessä. Jos nämä kaksi yhdistäisi samaan nippuun niin esitys edustaisi koulussa suitsutettua sandwich-tekniikkaa, jossa ensin kerrotaan myönteisiä havaintoja ja sitten annetaan rakentavaa kritiikkiä. :D

Viikonloppu oli uuvuttava, mutta pihakoirakehän laidalla tunnelma oli taas kerran hilpeän hauska. Oli kivaa nähdä niin paljon koiratuttuja samalla kertaa. Seuraavaa koiranäyttelyä varten voisimme panostaa vähän enemmän näyttelytreeneihin, ettei homma menisi ihan läskiksi, kuten sunnuntaina. Oman sähellyksen jälkeen oli kiva kannustaa äitiä ja Saraa sunnuntaina shelttikehän laidalla. On se upeaa, kun koira seisoo kauniisti ja ylväästi. Ja juoksee vierellä ilman vetoa tai haistelumaniaa. ERInomainen ja ihana Sara! :)

Pulmu ja Sara shelttikehän laidalla

Kiitos pihiskavereille kivasta viikonlopusta! Kiitos Elisalle kauniista kuvasta! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti