lauantai 10. tammikuuta 2015

Toinen vuosi

Vuosi vaihtui ja näin on takana toinen onnellinen vuosi elämää ihanimman Pulmusen kanssa. Takana on taas monivivahteinen vuosi ja kaikenlaista on puuhailtu. Tottelevaisuuden parissa teimme töitä vähemmän kuin ensimmäisenä vuonna ja tällä hetkellä pidämme taukoa kyseisestä lajista. Löysimme mejän. Se oli aivan ihanaa, mutta osoittautui liian kiihdyttäväksi Pulmuselle. Verijälki-puuhastelu kiihdytti Pulmun ihan kierroksille hajuista ja sen jälkeen metsässä ja luonnossa on liikuttu välillä korvat täysin kuuroina hajujen perässä ja peuroja on jahtailtu pusikot paukkuen. Tämän vuoksi jouduimme jättämään mejän (ainakin toistaiseksi). Pulmun ja Ossin vuoteen on mahtunut paljon agilitya - kurssimuotoista treenailua ja omatoimi-treenailua. Koirakko on edistynyt hurjasti ja mikä parasta - tyypeillä on ihan kauhean hauskaa treenihallilla. Uuden vuoden omatoimitreenit ovat jo käynnistyneet ja seura-aksailu starttaa ensi viikolla. :)

Koko viime syksy ja loppu vuosi meni lääkekuurilla. :( Pulmulla on aina ollut satunnaisia ja välillä yltyviä hengitystieoireita, joihin viimein viime syksynä tajusimme reagoida. Asiaa alettiin selvittämään useamman eläinlääkärin toimesta ja lokakuussa koiraa kuvattiin laajemmin. Sen jälkeen Pulmua on lääkitty antibiootilla ja kortisonilla ja asian selvittäminen on edelleen vireillä. Eläinlääkärin ohjeiden mukaisesti olemme yrittäneet pitää koiraa aisoissa eli hengästyttämättä koiraa. Eloisan pihakoiran kanssa se on välillä haastavaa, mutta olemme mm. tarkoituksellisesti vältelleet kiihdyttäviä koiratreffejä. Agilityssä ei ole tehty ratatreenejä, vaan on keskitytty hidastempoisempaan tekniikkatreeniin. Ensi viikolla koiraa taas kuvataan. Toivotaan, että olemme sen jälkeen taas vähän viisaampia.

Viime vuonna meillä oli useita tavoitteita. Katsotaan miten ne toteutuivat:

Satun tavoitteet: 
- Opettaa koira seisomaan näyttelyssä. à Koira osaa seisoa käskystä. Se seisooko koira näyttelykehässä onkin monen tekijän summa. ;)
- Päästä takaisin toko-harrastuksen pariin. à Palasimme toko-kursseille - ainakin kahdelle. Tokoilu tuntui edelleen liian haastavalta Pulmusen levottomassa sinkoilu-elämäntilanteessa, joten aloitimme uuden tauon. :)
- Vahvistaa luoksetuloa. à Emme tehneet tätä tarpeeksi. Luoksetulo on hyvällä mallilla, paitsi silloin kun lähimaastossa temmeltää pupusia, peuroja tai muita eläimiä. Tällöin luoksetuloa ei esiinny edes satunnaisesti.
- Kehittää remmilenkkeilyämme mukavammaksi, siten, että koira ei vetäisi ja että ohitustilanteisiin saataisiin jotain tolkkua. àVuosi oli vaikea, mutta lopulta pääsimme tilanteeseen, jossa pystymme ohittamaan muita koirakoita ilman, että koira on käskyn alla. (Vastaehdollistaminen!) Aihetta treenataan edelleen päivittäin, mutta olen optimistinen tulevaisuuden suhteen.
- Hartain toiveeni olisi se, että Pulmu kiinnostuisi ruoasta ja alkaisi syömään hyvin - ilman sen suurempia kikkailuja. Ihan vaan syömään ruokakupista normaalisti niinkuin useimmat muut koirat. à Kyllä. Löysimme sopivan ruoan ja nykyään koira syö innoissaan. Joudumme jopa tarkkailemaan mahdollista ylipainoa!

Ossin tavoitteet: 
Osallistua agilityn mölli-kisoihin. àYhdet möllikisat takana upealla menestyksellä! :)
Tälle vuodelle asetamme luonnollisesti muutamia tavoitteita. :)

Satu:
- Tihutöiden vähentäminen. Haluaisin löytää jonkun koulutuksellisen tavan vähentää pyykkitelineen hävikkiä ja tavaroiden tuhoamista. 
-  Lisäksi toivon (!), että löytäisimme syyn Pulmun hengitystieoireisiin.

Ossi:
- Agility-kisoihin (virallisiin) osallistuminen. 


Iloista ja koiramaisen kujeilevaa uutta vuotta kaikille! 

Pulmu Nuuksiossa (Karjakaivo)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti