torstai 16. lokakuuta 2014

Super-Mölli

Kirjoitin vuoden ensimmäisessä blogi-postauksessani tämän vuoden tavoitteistamme. Itselläni oli mielessä jos jonkinmoisia aatoksia, joita en tänään lähde ruotimaan. Ossin tavoitteena tälle vuodelle oli osallistua Pulmun kanssa agilityn mölli-kisoihin. Ja niinhän nuo penteleet tekivät!

Viime viikoloppuna ajoimme sunnuntai-aamusella Lohjalle, jossa Siuntion koirakerho järjesti epäviralliset agility-kisat. Ossi ilmoitti Pulmun Super-mölli -luokkaan, joka on epävirallisten kisojen tasoista se möllein (helpoin). Nämä olivat ihka-ensimmäiset kilpailut ja koko Pulmuset-tiimi oli kovin jännittynyt. En tiedä mitä Ossi jännitti, mutta itse mietin mahdollisia katastrofeja, kuten koiran karkaamista kentältä tai yleistä sekoboltsi-rallattelua. Pelkoni oli täysin turha, sillä agility-kentällä Pulmu ei juuri muuta nähnyt kuin esteet ja ohjaajansa. Koirakko suoritti radan niin nopeasti, että tuskin ehdin henkeä vetämään. Pulmu ja Ossi olivat ilmoittautuneet suorittamaan radan kahdesti. Molemmat suoritukset olivat nopeita ja virheettömiä. Tuloksena luokan voitto 14 koirakon joukosta. (Hurraa!!) :)

Ennen suoritusta jännitti.

Sen jälkeen nauratti...

... ja väsytti.

Palkintojen jako. Pulmu heiluttaa häntää tuomarille. :)

Ensimmäiset mölli-kisat olivat koirakolle varmasti mukava ja mieltä ylentävä kokemus. Uskoakseni kisakipinä on syttynyt ja se onkin omiaan tuomaan uutta lisäpuhtia arkiharjoituksiin. 

Oli mahtavaa seurata Ossin ja Pulmun työskentelyä. Itse en voi ymmärtää, miten kukaan voi ylipäätään muistaa rataa saati ohjata koiraa oikein, kun vauhtia on 5,56 metriä sekunnissa. Olen kovin ylpeä näistä kahdesta. Erityisen ylpeä olen siitä, että Pulmussa on havaittavissa keskittymiseen viittaavaa käytöstä!! Agility totisesti on Pulmun (the Vauhtivilpertin) laji. :)

Lopuksi vielä mölli-kaksikon voittorata.2 kommenttia:

  1. Upeaa, mahtavaa! Onnea koko "joukkueelle" :) on kyllä käsittämätön etenemä. Hui ja vau :D

    VastaaPoista