keskiviikko 5. elokuuta 2015

Open Show 2015

Lauantaina oli jälleen se aika vuodesta, kun järjestettiin pihakoirien pirtsakat kokoontumisajot - Open Show 2015. Suomen tanskalais-ruotsalaiset pihakoirat ry:n oma ja epävirallinen koiranäyttely pidettiin tänä vuonna Helsingissä, Rastilan leirintäalueella. Ilma oli paras mahdollinen - kaunis ja aurinkoinen, mutta ei liian kuuma koirille.

Parin vuoden aikana olen saanut tutustua useisiin ihaniin pihakoiraihmisiin ja Open Show on hyvä tilaisuus tavata näitä ihmisiä. Näin ollen, nautiskelin päivästä jutellen ja vaihtaen kuulumisia. (Illalla kurkkuni olikin kaikesta kälisemisestä kipeänä.) Kehistä en saanut kokonaiskuvaa, vaan seurailin koiria miten juoruilultani ehdin. :)

Vappu sai osallistua narttujen Baby-luokkaan (5-7 kk), vaikka olikin kymmenisen päivää alaikäinen. Vappu esiintyi hyvin, liikkui luontevasti ja seisoi mukavasti. Pieni pihakoiratyttö ei pelännyt eikä jännittänyt liikaa, vaikka ympärillä oli monenlaista häiriötä. Olin Todella Ylpeä pienestä Vaapukastani! Kontaktiahan Vappu ottaa voimakkaasti niin seisoessa kuin liikkuessakin, mutta tämä on seikka, jota en lähde kitkemään, sillä lemppariharrastuksia ajatellen tuo asia on prioriteettilistan kärkipäässä. Satu Ylä-Mononen (tuomari)  arvosteli Vapun seuraavasti:

"Kookas narttupentu, jolla erinomaiset mittasuhteet. Hyvä purenta, lupaava nartun pää. Hyvä luusto, eturintaa saisi olla jo nyt enemmän. Lupaava rungon vahvuus. Niukat kulmaukset edessä, hyvät takana. Erinomainen hännän asento. Esiintyy erinomaisesti."

(ESIINTYY ERINOMAISESTI! Mussukka!!)

Vappu Baby-kehässä

Vappu tuli narttujen baby-luokan toiseksi (seitsemän osallistujaa), sai kunniapalkinnon ja kutsun Paras häntä-kilpailuun. :)

Vappu ja arvostelun lukeminen

Pulmu taas oli ilmoitettu narttujen avointen (AVO) luokkaan. Aloin stressaamaan tuuliviirimme esittämistä jo viikko ennen H-hetkeä, mutta onneksi Ossi lupasi esittää Pulmusen. Tyypit vetivät todella hienosti enkä voinut muuta kuin ihailla kaksikon yhteistyötä. Wau! Pulmu sai seuraavan arvostelun:

"Hyvä koko ja mittasuhteet. Tällä hetkellä vielä kovin kevyt ja ilmava. Oikea purenta, sievä nartun pää, luusto voisi olla vahvempi. Niukka eturinta, hyvä ylälinja ja häntä. Hyvät kulmaukset takana. Liikkuu kauttaaltaan hyvin. Esiintyy hyvin."

(ESIINTYY HYVIN!! Selvästi oikea handleri puikoissa. :))

Laatuarvosteluna Pulmu sai EH:n (Erittäin hyvä). Tämä yllätti minut - olisin odottanut H:ta (Hyvä).

Pulmu kehässä
 Vappu ja isänsä Jiro oli ilmoitettu parikilpailuun. Tämä tuntui hyvältä ajatukselta silloin, kun Open Show -ilmoittautuminen oli käynnissä ja Vappu kuin ilmetty isänsä. Open Show -päivänä Vappu ei enää juurikaan näyttänyt isältään. Pari oli kuitenkin mainion näköinen ja Sari esitti koirat hienosti!

Vappu Vaapukka
Vappu ja isänsä Jiro
Iltapäivällä kävimme Vapun kanssa vielä pyörähtämässä Paras häntä -kilpailussa. Vappu vispasi häntäänsä minkä ehti, mutta paras häntä -titteli meni hurmaavalle Leeville.

Open Show -päivä oli iloinen ja onnistunut. Järjestelyt toimivat erinomaisesti ja päivä oli organisoitu todella hyvin. Virallisten osuuksien jälkeen jäimme vielä illanviettoon rantasaunalle. Ensi vuonna Open Show järjestetään Kangasalla, joten suurella todennäköisyydellä meidän perheemme viettää tulevan vuoden heinäkuun viimeistä viikonloppua Pirkanmaalla. :)

Loppuun vielä pari pöhellys-kuvaa, sillä koirathan toki ottivat myös ilon irti päivästä ja "vaihtoivat kuulumisia"...

Vappu ja Pihka-veli
Sötis ja Vappu
Pihka ja Abbe (Vapun veli ja velipuoli)

Kiitos Open Show 2015 -toimikunnalle ja työmyyrille hienosta viikonlopusta!

1 kommentti:

  1. Ossi ja Pulmu ovat kyllä hyvä pari valjakko! Rohkeasti vain virallisiinkin näyttelyihin minkä aksaamiselta ehtivät.

    Pihkan ja Abben yhteiskuva saa hymyn huulille. Hassut miehet! :D

    Työmyyrä kiittää omalta osaltaan, kiitos ^_^
    Rankkaa oli, mutta hyvin selvittiin.

    VastaaPoista