sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Pihispatikka Evolla

Edellisviikonloppuna järjestettiin Evolla pihakoirayhdistyksen patikointiretki. Evolta oli vuokrattu tukikohdaksi Latvatuvan eräkämppä saunoineen ja tarkoituksena oli patikoida sekä lauantaina että sunnuntaina kämpän läheisyydessä.Pihispatikka starttasi kokoontumalla Latvatuvan eräkämpälle lauantaina puolelta päivin. Olimme Ossin kanssa mukana tämän tapahtuman järjestämisessä ja kuten kunnon hulivili-järjestäjien tapaan kuuluu - eksyimme kartalta lähestyessämme mökkiä ja 20 minuutin ylimääräisen kiertoajelun jälkeen saavuimme kokoontumispaikalle liki viimeisinä. Latvatuvalla syötiin vähän eväitä, jaettiin koirille näyteruokia, kerrattiin yleiset pelisäännöt ja tehtiin pieni tutustumiskierros osallistujien kesken. Mukana oli 13 pihakoiraa, terrieri ja 14 ihmistä. Sopivan kokoinen porukka metsässä liikkumista ajatellen.


Lauantai oli kaunis ja ihanteellinen ulkoiluun. Reitti kiemurteli metsäpolkuja pitkin ja välillä matkaa taitettiin hiekkatiellä. Matkaa patikalle kertyi n. 17 kilometriä, mutta sen taittaminen sujui helposti ja vaivatta. Pieni takapakki oli se, että karttaan merkitty laavu oli merkitty virheellisesti väärälle puolelle järveä ja jäimme näin ollen ilman kunnon taukopaikkaa. 


Patikan päätteksi grillailimme ja nautimme illasta Latvatuvalla. Osa retkijoukosta osallistui vain lauantain patikkaan ja lähti grillailujen ja pannukahvien jälkeen kotikonnuilleen. Iso joukko jäi nauttimaan saunasta ja yöpymään Evolle.  Sauna oli ääriä myöten täynnä ja osoitti, että lauteet kestävät hyvin 10 ihmisen ja parin pihakoiran painoa. :) Järvivedestä en voi sanoa muuta, kuin että se oli kylmää.... Erittäin kylmää.


Saunan päätteksi turisimme kirkkaan tähtitaivaan alla ja nautimme nuotion leiskusta. Tämän päivän päätteksi unikin maistui teltassa hyvin.


Sunnuntai oli harmaampi päivä. Nautimme rauhalliseen tahtiin aamupalaa ja päätimme myös lämmittää aamusaunan. Saunominen teki hyvää telttayön jäykistämälle kropalle. Puolelta päivin alkoi sataa. Meidän porukkamme (minä, Ossi ja Pulmu) lähti tässä kohdin ajelemaan kohti Lempäälää ja kummitytön 2-vuotissynttäreitä. Sisukas 5 ihmisen ja 7 koiran koiran porukka lähti vielä kiertämään sunnuntain lenkkiä sateeseen...

Viikonloppu oli todella onnistunut ja jälkipuinti osoitti tämän olleen mielekkääksi koettu ja mukava viikonlopputapahtuma. Itselleni tämän oli yksi kiistatta kesän mukavimmista viikonlopuista! Uskoisin, että tästä tulee jäämään perinne pihisyhdistyksen jokavuotiseen toimintaan.Tänä vuonna Evo, ensi vuonna kenties jokin uusi kohde. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti