tiistai 2. kesäkuuta 2015

Koiranpentu sairastaa, häntä hellikäämme - osa 2

Olemme saaneet viettää ihanaa pentuaikaa Vapun kanssa jo neljä viikkoa. Sunnuntai-iltana tuli kuitenkin murheita, kun Vappu alkoi toistamiseen osoittaa virtsatieinfektion merkkejä. Oireet olivat vähäisempiä kuin viimeksi, mutta pissaamistarve oli selvästi tihentynyt. Välillä Vappu riehui Pulmun kanssa kuin mielipuoli. Ruokaakin pyysi vaativan näköisenä. Sitä paitsi pennut pissaavat usein. Sen vuoksi pähkäilimme tunnin pari, että voiko pentu todella olla taas sairas vai olemmeko ylihuolehtivaisia pöhköjä. Päätimme kuitenkin lähteä päivystykseen.

Saavuimme Univetiin puolen yön paikkeilla. Sisällä oli arviolta tunnin jono, jonka hännille asetuimme (soitettuamme myös Viikkiin, jossa oli usean tunnin jono). Odottaessamme hoitaja alkoi työstää Vapun pissanäytettä. Parin tunnin odottelun jälkeen saimme tiedon, että henkilökunta oli aloittamassa toisen potilaan hätäleikkausta, jossa tulisi menemään useampi tunti. Varasimme aamuksi ajan ja lähdimme kotiin nukkumaan. Yö jäi lyhyeksi ja siitäkin osa meni murehtiessa. Koira oli vaisumpi ja kipeän oloinen, vaikkei herättänytkään pissalle kuin kerran yön aikana.

Aamulla Ossi lähti Vapun kanssa lääkäriin. Yöllä viljelty näyte kasvoi jo selvästi ja virtsatieinfektion tunnusmerkit olivat selvät. Vappu sai taas kipupiikin, antibioottia sekä tuliaisina antibioottikuurin ja tulehduskipulääkettä. Harmillista, että pieni koira sai kurjan vaivan jo toisen kerran... Toivotaan, että pääsemme taudista eroon lopullisesti. Niin tai näin, tällä kerralla menemme antibioottikuurin loputtua kontrollikäynnille varmistumaan tilanteesta.


(Tänään Vappu on ollut jo täysin entisellään. Reipas, riehakas ja iloinen pieni pikkukoira.)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti