torstai 11. kesäkuuta 2015

Ympäristöharjoittelua

Elämä Espoossa metsän vieressä ja järven läheisyydessä on kotoisaa ja rauhallista. Tyystin erilaista kuin Pulmun pentuajan maisemissa, lähiössä juna-aseman nurkalla. Senpä vuoksi lähdin viikonloppuna Vapun kanssa pyörimään kaupungin hulinaan, ettei koira aivan tuudittautuisi pelkkään hiljaisuuteen. Samalla päätin ottaa ilon irti myös julkisilla matkustamisesta. (Sosiaalistamista, sosiaalistamista!)

Mukavuudenhaluisena ja koiran energiaa säästääkseni lähdimme kotoa autolla ja ajoimme Vantaankosken junaparkkiin. Sieltä jatkoimme lähijunalla Helsinkiin ja päärautatieasemalle. Vappu oli kovin kiinnostunut ihmisistä ja aseman yleisestä hyörinästä. Heti, kun pentu alkoi osoittaa jännittämisen merkkejä pysähdyin odottelemaan, että Vappu hakee minuun oma-aloitteisesti katsekontaktin, saa namia ja rauhoittuu. Tämä diili oli molempien mieleen ja saimme tehokasta kontaktitreeniä haastavassa ympäristössä.

Päärautatieasemalta jatkoimme Kaisaniemen puistoon, jonka läpi tallustimme kohti Hakaniemen toria. Matka tuntui pitkältä - olihan puistossa monenmoista ihmeteltävää - kävelijöitä, pyöräilijöitä, lastenvaunuja, koiria... Hyvää hihnassakulkemis-treeniä toisin sanoen. :) Hakaniemen torilla riitti uudenlaista kummasteltavaa ja Vappu alkoi vaikuttaa väsyneemmältä. Jatkoimme samalla mentaliteetilla eli pysähdyin vilinään ja koiran hakiessa kontaktia (ja jättäessä ympärillä olevan vilskeen), kehuin ja palkkasin. Kohtasimme iloisia torillakävijöitä ja kukkien myyjiä, jonka jälkeen palasimme pikkuhiljaa samaa reittiä päärautatieasemalle. Sieltä jatkoimme junalla Vantaankoskelle. Junassa Vappu nukkui sylissäni suuren seikkailun väsyttämänä. Tämä oli hyvä päivämatka - ja mainiota ympäristöharjoittelua pienelle koiralle.

Pieni matkalainen junassa
Tänään jatkoimme ympäristöharjoittelun parissa ja kävimme tekemässä kontaktiharjoituksia Espoon keskuksessa. Tällä kertaa pyörimme parkkihallissa ja Entressen edustalla autotien vieressä. Tämä oli pientä verrattuna viime viikonloppuun, mutta ainakin betoninen ja kaikuva halliympäristö tuli tutuksi. Tulevan harrastuskoiran on totuttava monenmoisiin halleihin ja lattiamateriaaleihin. Ritilälattiaakin koitettiin tänään. Nou probs! -tuumasi Vappu. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti