lauantai 2. toukokuuta 2015

Vappu tuli taloon

Meidän perheessämme on vietetty jännittävää wappua! Vapunpäivänä lenkitimme Pulmun ja käärimme matot pois lattialta. Otimme suunnaksi Varsinais-Suomen ja Kuusiston. Hopp Fallera –kennelin iloiseen puutaloon oli kokoontunut onnellisia ihmisiä, jotka pian tulisivat lähtemään koteihinsa kera Hopp Fallera B-pentueen uusien toivojen. Pihka-pojan määränpäänä oli Vantaa ja Papu-pojalla Masku. Vappu oli tuleva meidän matkaamme Espooseen. Vappu! <3

Vappu on 7-viikkoinen reipas pihakoiraneiti, oikealta nimeltänsä Hopp Fallera Böna Blomsterdröm.  Vapun vanhemmat ovat Vilda (Yacatis Varga Den Vilda) ja Jiro (Yacatis Öjar Önskedröm). Edellisistä Jiro on meille paremmin tuttu Iisalmilais-poika, johon tutustuimme ensi kerran vuoden 2013 Open Showssa. Vildaan olen saanut tutustua pentujen myötä ja olen kovin mielistynyt tähän kaunokkiin.

Happy family: ylärivissä Vilda ja Jiro, alarivissä, Papu, Vappu ja Pihka
Istuimme eilen pitkän tovin Merjan luona ja puhuimme tulevasta koiranelämästä herkullisen vappubrunssin äärellä. Vapun sijoitussopimus käytiin huolella läpi. Vappu on sijoitettu meille ja on Merjan ja Sarin (Jiron emäntä) yhteisomistuksessa. Odotamme ilolla tulevaa yhteistyötä.

Kotiuduimme vappuiltana Espooseen piskuinen Vappu oli kovin uupunut riehuttuaan koko kotimatkan. Kotona odotti häntää heiluttava inkvisitio. Pulmu oli kovin kiihtynyt uudesta tulokkaasta. Häntä heilui, mutta yhteistä kieltä ei heti löytynyt. Pulmu kun on tavattoman mustasukkainen... Vappua vähän pelotti. Ikävä oli veljiä ja vanhaa kotia. Vappu haki turvaa minusta ja Ossista – sylissä oli turvallista. Kun ensimmäiset tupluurit oli vedelty, alkoi pennusta löytyä jo enemmän potkua. Räsymatot saivat tuta naskalien terävyyden ja Vappu vaelteli tutkimaan myös muita huoneita.

Vappu on luonteeltaan sosiaalinen ja tomera pentu. Tyypissä on roppakaupalla itsenäisiä elkeitä ja etenkin ulkoympäristössä koira on osoittautunut rohkeaksi koheltajaksi, joka kehittelee monenmoisia projekteja. Kovasti on myös sisukas. Automatkalla ei hellittänyt, vaan riekkui koko matkan Espooseen saakka. Ruoka maistuu hyvin ja ilmassa on myös merkkejä, että Vappu olisi helposti nameilla palkkautuva. Toivottavasti nämä ominaisuudet säilyvät - yritämme vaalia ja rohkaista näitä elkeitä parhaamme mukaan.


Uskoisin, että kunhan Vappu ensin kotiutuu meille ja Pulmu ymmärtää, että Vapun olemassaolo ei ole häneltä mitenkään pois – niin tyypit löytävät yhteisymmärryksen. Parhaiten meneekin silloin, kun me emme Ossin kanssa huomio koiria mitenkään ja ne saavat tutustua kaksin. Heti, kun liitymme koirien seuraan, vetää Pulmu mustat sukat jalkaansa ja pomottaa pienempäänsä. Itse kullakin on opettelemista miten arki alkaisi parhaiten sujumaan. Tänään otamme lunkisti ja kotoilemme kaikessa rauhassa. Huomenna tai ylihuomenna (kun koira on kotiutunut hyvin) alkaa Vapun maailman valloitus ja uudet seikkailut odottavat pientä tassuttelijaa.

Kiitos Merja ja Sari! Olemme kovin onnellisia ihanasta uudesta perheenjäsenestämme. <3
2 kommenttia:

  1. Eiköhän tytsyistä tule parhaat kaverit, kunhan vähän tutustuvat ja löytävät omat paikkansa uudessa kokoonpanossa. Toivottavasti Vapun ja Pulmun kuulumisista saa lukea blogista. Ja kyllä meidän pojat tulevat yksin tai kaksin treffailemaankin :)

    VastaaPoista
  2. Oih, mikä ihana Vappu! Onnea perheenlisäyksestä! :)

    VastaaPoista