perjantai 26. huhtikuuta 2013

Pentutokoilua, osa 3

Voi juku miten tuo tokopainotteinen pentukurssi osuu ja uppoaa minuun. Ja mielestäni myös Pulmuun. :) Kurssin taso ja haastavuus on juuri meille passeli. 50 minuuttia tehokasta treeniä muiden pentujen läsnäollessa. Jes! Tänään oli kurssin kolmas kerta ja ohjelma oli seuraavanlainen:

1) Perusasennon harjoittelua (koira istuu ohjaajan vasemmalla puolella jämptisti oikeassa linjassa). Meni tosi hyvin. Pulmu oli ihan liekeissä. Hän tiesi mitä häneltä odotetaan ja kivipiira-palkka oli niin hyvää, että kannatti tehdä työtä käskettyä. Kotona asento on vähän niin ja näin, mutta tänään kurssilla useimmat olivat nappisuorituksia. Edelleen ohjaan Pulmua tosi paljon namin kanssa, mutta oli kiva huomata, että sivu-komentokin on ainakin osittain mennyt jakeluun ja namilla ei tarvitsisi auttaa enää ihan niin paljoa. 

2) Katsekontakti. Tämä menee mukavasti, kun ollaan paikallaan ja vastakkain. Yritin tehdä katsekontaktia myös niin, että Pulmu istui vieressäni perusasennossa. Homma vaikeutui heti, sillä tätä emme ole vielä treenanneet. Katsekontakti sivulla seuratessa on tosi vaikeaa. Tähän pitää panostaa kuluvan viikon aikana.

Katsekontaktin harjoittelua

3) Seuraaminen vierellä ja pieniä 90 asteen käännöksiä. Tämä oli siinä mielessä haastavaa, että Pulmu innostuu niin paljon kivipiira-palkasta, että meinaa mennä ihan vieteri-vaihteelle seuratessaan vieressäni. Yritin ohjata Pulmua seuraamaan ihan pienissä erissä - pari pikku askelta seuraamista, perusasento, pari askelta seuraamista, perusasento, jne. Hyvä alku tämäkin...

4) Luoksetulo. Muut pennut ohjaajineen olivat ikään kuin kujana ja luoksetulo tehtiin tästä välistä. Kurssin opettaja piti luoksetulovuorossa olevasta pennusta kiinni ja pennun ohjaaja lähti etenemään kujaa pitkin ja teki luoksetulokäskyn. Pulmu oli ihan täpinöissään ja innoissaan, kun pääsi lähikontaktiin opettajan kanssa. Haastavinta olikin saada kontakti tässä vaiheessa Pulmuun... Kun kontakti löytyi olimme selvillä vesillä ja luoksetulokin sujui mallikkaasti, vauhdilla ja häiriöistä piittaamatta. :) Luoksetulotreenin jälkeen Pulmu oli niin kierroksilla, että loppuosa kurssista menikin jotakuinkin metsään. 

5) Saimme vinkkejä noutamiseen ja kosketusalustaan. Otamme aiheet kotiläksy-agendaan.

6) Paikka-makuu. Tämä on mennyt kotona hienosti, mutta kurssilla tätä treenattiin häiriössä eli pennut laitettiin riviin ja tehtiin treenit siinä muodostelmassa. Pulmu oli niin innoissaan, että ei millään malttanut odottaa makuuasennossa, vaan ponkaisi aina takaisin istumaan makuuasennosta. Kun vihdoin sain hänet odottamaan makuuasennossa mokasin itse ja yritin päästä turhan monta askelta pois Pulmusta ja homma meni plörinäksi. Kotonahan tuo olisi ok, mutta häiriötilassa liian haastava. Lopulta saimme tehtyä kaksi onnistunutta makuulla odottamista ja lopetimme treenit tähän.

"Maahan."

"Odota"

Olipa taas ihan mahtavan kivaa! Tällä kerralla haastetta (tarkoituksenmukaisia häiriötilanteita) oli jo huomattavasti enemmän kuin edellisillä kerroilla, mutta haasteet ovat hyvästä. Tänään illalla taidan kaivaa naksuttimen paketistaan ja alkaa ehdollistamaan Pulmua siihen. Mitään "läksyjä" ei tänään tehdä, mutta huomenna treenaillaan ihan varmasti! (Paitsi hups, tätä blogikirjoitusta naputellessani teimme jo vähän noutoharjoituksia.) :)

2 kommenttia:

  1. Niinpä, toko on hauska laji eikä pelkkää nipottamista! Treenailkaahan ahkerasti niin pidetään sittdn kimppatreenit :)

    VastaaPoista