maanantai 24. kesäkuuta 2013

Junnukurssilla, osa 2

Lähdin Junnukurssille vähän epäileväisin mielin, sillä olimme molemmat Pulmun kanssa vielä juhannuksesta väsähtäneitä. Matkustaessani bussilla Koirakoulu Kompassille pohdiskelin mielessäni, että tämä saa olla viimeinen kurssi, jonka sijoitan kalenteriini maanantaille. "Eikai sitä nyt maanantaisin tarvitse tehdä mitään töiden jälkeen." "Ja kun emmehän me juhannuksen vuoksi ole kotiläksyjäkään juuri tehneet." "Puuh ja plääh!" Näissä tunnelmissa aloitimme treenit, mutta kuinkas sitten kävikään? Tokosaliin päästyämme Pulmu reipastui ja omakin fiilikseni alkoi kohota eksponentiaalisesti.

1) Perusasennon treenailua ja katsekontaktia. Kivaa! Välillä piti vähän fiksailla asentoa, koska Pulmu treeninameista tärinöissään istui välillä miten sattuu.

2) Seuraamista. Wau! Pulmu seurasi niin hienosti ja kilitti minua kiinteästi. Meno oli iloista ja reipasta. Jes! Kun pysähdyin - Pulmukin istui perusasentoon joskin usein vähän liian eteen tai kauas... Tänään keskityimme kuitenkin iloiseen seuraamiseen ja se onnistui yli odotusten. :)

3) Käännöksiä (seuraamista 90 asteen käännöksissä). Auts! Näitähän meidän piti treenata kotona, mutta muistaakseni tein kotiläksyjä viime viikolla vain kahdesti ja olimme tänään selvästi vaikeuksissa. Olin viikon aikana unohtanut kullanarvoisia ohjeita, joita viimeksi sain, mutta iloinen kouluttaja ei tuosta välittänyt, vaan tsemppasi meitä uudestaan alkeista liikkeelle. Okei, nyt me oikeasti treenataan tätä kotona!!

4) Paikka-makuu. Whoopee! Koirat laitettiin riviin ja harjoiteltiin paikka-makuuta. Tämä ei ole ikinä mennyt treenitilassa näin hyvin. Yhtään lipsahdusta ei tapahtunut, vaan Pulmu odotti makuuasennossa, kunnes palasin vierelle. Tässä kohdassa oli suuri merkitys sillä, että aloitin tosi helpolla harjoituksella, jota vaikeutin vähä vähältä. Ensin poistuin Pulmun viereltä vain metrin päähän ja palasin melkein samalla sekunnilla takaisin viereen. Saatuamme hyviä onnistumisia, pystyin kasvattamaan sekä matkaa että kestoa. Pulmu selvästi rentoutui harjoituksen edetessä. Jes-Jes-Jes!! 

5)  Peruuttaminen. Tämä olikin melko hullunkurista puuhaa. Treenasin peruuttamista (koira seuraa peruuttaen vierellä, kun kävelen taaksepäin) seinän vieressä, siten että Pulmu oli seinän ja minun välissä. Liike oli melko epätasaista ja kiemurtelevaa, mutta kyllä me pääsimme useamman metrin taaksepäin, kun polttoaineena oli iso kasa herkkuja. 

Lopuksi kouluttajamme kehotti meitä valitsemaan jonkun hömpänpömppä-tempun, jonka haluamme opettaa koirallemme. Tempun tuli olla tosi hauska ja sellainen minkä tekemisestä koira tykkää kovasti. Tällöin tätä temppua voidaan käyttää palkkiotemppuna tokossa. Meinasin valita high five -tempun, mutta siinä on vaara, että Pulmu alkaisi holtittomasti läpsimään minua, kun käteni on lähettyvillä. Siispä valitsin hömppätempuksemme Kurre-asennon. Katsotaan miten tämän tempun opettelu lähtee liikkeelle...

Tämän päiväinen Junnukurssi oli ennakko-odotuksista poiketen tämän maanantain pelastus! Kenties maanantai ei olekaan aivan väärä päivä koirakouluilulle. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti