keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Agilityn alkeita

Tänään Pulmu aloitti toden teolla agilityharrastuksen. Kyseessä on Koirakoulu Kompassin agilitypainotteinen pentukurssi, jonka ensimmäinen kerta oli jo pari viikkoa sitten ja silloin keskityttiin agilityssa tarvittavaan tottelevaisuuteen. Agility on Pulmun ja Ossin juttu ja itse olin paikan päällä katsojan roolissa. Olipas sekin hauskaa! :)

Ennen harjoitusten aloitusta Pulmu oli kentällä erityisen terhakkana ja energisenä - ja valmiina uusiin koitoksiin.

Koska saa aloittaa??

 Tänään tutustuttiin neljään asiaan: keppeihin, pöytään, putkeen ja perusesteeseen. Ensin harjoteltiin keppejä. Niitä oli 4 perätysten. Pulmu pujotteli keppejä namin perässä siten, että Ossi houkutteli Pulmua namilla ja kurssin opettaja piteli remmistä kiinni. Nou probleem! 

Vuorossa kepit.

Keppejä pujotellen.

Tämän jälkeen siirryttiin pöydän luokse. Pulmu hyppäsi pöydälle namin perässä ja pois sieltä. Tätä toistettiin muutamia kertoja ja käskysanakin liitettiin mukaan. Tämän jälkeen otettiin vähän kestoa pöydällä odottamiseen. Tämäkin meni mainiosti. Hyvä Pulmu!

Kolmantena oli vuorossa matala peruseste. Esteen toiselle puolelle vietiin nami ja Pentu ohjattiin esteen yli namipalkkion luokse. Tätäkin toistettiin muutamia kertoja hyvällä menestyksellä.  

Viimeisenä oli vuorossa putki. Tämä olikin vähän jännittävämpi haaste! Putki oli laitettu todella lyhyeksi helpottaamaan aloitusta. Tutustuminen putkeen tehtiin siten, että opettaja piti Pulmua putken suulla ja Ossi meni putken toiseen päähän kutsumaan Pulmua luokseen.  Aluksi Pulmu näytti vähän ihmettelevän putkea ja sen rahisevaa materiaalia. Pulmu meinasi pariin kertaan lähteä kiertämään putkea, mutta ponkaisi pian kuitenkin putken sisään ja ryntäsi Ossin luokse. Tätä harjoitusta toistettiin muutamia kertoja. Sen jälkeen putkea vähän pidennettiin ja lopuksi harjoiteltiin koiran lähettämistä putkeen. Ossi lähetti Pulmun putkeen ja samalla, kun Pulmu pinkoi putken sisällä putken toisessa päässä olevan namin luo, juoksi Ossi putken vierellä vastaanottamaan Pulmua ja kehumaan tätä vuolaasti. Tätäkin ehdittiin kertailla muutamaan otteeseen.

Ensimmäiset treenit menivät tosi kivasti! Tänään opittiin sopiva määrä uusia juttuja ja Pulmu suoriutui niistä hienosti. Katsojan vinkkelistä kaikkein kivointa oli nähdä riemu niin koiran kuin tämän ohjaajan silmissä. Kipinä on tainnut leimahtaa. :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti