sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Kotitreenejä ja ulkoilua

Tänään piipahdettiin lähellä sijaitsevassa koiratarhassa, missä oli tarkoitus sekä antaa Pulmun ulkoilla vapaana että tehdä vähän agility-treenejä. Matka tarhalle tuntui piinaavan pitkältä, sillä Pulmun hihnakäytös oli tänään(kin) erityisen hulttiomaista ja aina remmin toisen pään kiristyessä me pysähdyimme odottamaan vetämisen loppumista. Tuntuu, että tällaisesta passiivisesta koulutuksesta ei ole mitään hyötyä, sillä Pulmulle ei kovin nopeasti mene jakeluun se, että vetämällä ei pääse eteenpäin. Mutta vähän kerrallaan...

Koiratarhalle päästyämme annoimme Pulmun pinkoa tarhaa ympäriinsä. Pulmu juoksi hepulin vallassa edestakaisin ja onnistui tipahtamaan heti alkumetreillä märkään ja rapaiseen kuoppaan. Se siitä edellisiltaisesta turkin pesusta... :) 

Pulmun vähän tasaannuttua, Ossi aloitti agilityharjoitukset koiran kanssa. Onko agilitytreenejä ilman esteitä? Kyllä vain! Ossi harjoitteli Pulmun lähettämistä esteelle, kun este pitää suorittaa takapuolelta. Esteen sijaan nurmikolla nökötti reppu, jota Pulmun tuli kiertää tietystä suunnasta. 

Lähestymässä estettä (reppua).

Pulmu seuraa Ossia kuin hai laivaa.

Koiratarhassa on matala penkki, joka tekee hyvin agility-pöydän virkaa. Ossi ja Pulmu treenailivat pöydälle hyppäämistä ja siellä odottamista, kunnes vapautuskäsky kuuluu. Pientä luovuutta apuna käyttäen kotioloissakin voi tehdä kaikenlaisia harjoituksia ja saada samalla raitista ilmaa ja hyvää mieltä. 

Pöydälle hypätty, namit syöty, koska saa hypätä alas??

Agility-pöytätreenit käyvät myös poseeraustreeneistä

Koiratarhailun jälkeen suunnattiin takaisin kotiin, missä Pulmu "pääsi" suoraan kylpyyn ja kauneusunille...

2 kommenttia:

 1. Hienolta näyttää poseeraus! Me yritettiin kans opettaa hihnakäytöstä tuolla pysähtymistaktiikalla, mutta totesin lopulta, että superinnokkaalle kaikesta kiinnostuneelle pihikselle se ei ole ehkä ihan optimaalisin keino. Sen sijaa aloin palkata Oliveria nätisti kulkemisesta, alkuun aika tiuhaan, ja se toimi paljon paremmin :) Nyt mennään jo tosi kauniisti, jopa vastaantulijoidenkin kohdalla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen myös ihn vakuuttunut siitä, että pelkkä pysähtymistekniikka ei pure. Tai jos puree niin siihen menee 3 vuotta...

   Toko-kouluttajammekin kehotti meitä palkkaamaan Pulmua nätistä kulkemisesta, mutta sitten tulee taas se ongelma, että milläs palkitset? Ulkona pitää olla superhyvät herkut, jotta Pulmu huolii niitä ja kokee saavansa palkkaa. Jos/kun annetaan herkkuja niin sitten se ei taas syö ruokaansa... Hankalaa on, mutta ei tämä tälläkään meiningillä oikein toimi. Eli pikku hiljaa täytyy keksiä jotain muutoksen tuulia, ettei arki muodostu liian vaikeaksi. :)

   Poista