perjantai 10. toukokuuta 2013

Pentutokoilua, osa 5

Matkasimme taas tänään julkisilla kohti Konalaa ja Koirakoulu Kompassia. Vuorossa oli joka perjantainen viikonlopun aloitus eli tokopainotteinen pentukurssi. Tänään oli kurssin viides kerta eli puoli välissä ollaan... 

Tänään tehtiin melko pitkälti vanhojen asioiden kertausta, mikä oli mielestäni hyvä asia. Näitä asioita treenailtiin:

1) Liikkeestä pysähtyminen (ja jääminen seisomaan). Tämä meni ihan mukiinmenevästi, mutta taidan taas toistaa liikaa samoja juttuja ja auttaa liikaa namilla. Pitäisi uskaltaa testata rohkeammin onko oppi mennyt yhtään perille ja tehdä tätä ilman ilman, että nami on koko ajan Pulmun nenän edessä. Välillä yritin pidentää kestoa seisomisessa ennen palkkaamista, mutta helpolla kävi niin, että Pulmu ei malttanut pysyä aloillaan vaan otti pari askelta eteenpäin. Eli kotiläksyjä luvassa...

2) Perusasennon harjoittelu. Tätä ollaan nyt treenattu kotona ahkerasti, lyhyitä toistoja aamulla ja illalla. Harjoitus on alkanut tuottaa tulosta, sillä vihdoin Pulmu tunnistaa käskyn ja tulee sivulle sen kuultuaan. Välillä paikka on ihan väärä (!), mutta asiassa on kuitenkin tapahtunut selvää edistystä. Tänään perusasennon treenaaminen tokotunnilla oli poikkeuksellisen hauskaa, sillä Pulmu oli aiheesta tosi innoissaan ja malttamattomana meni ihan väärään paikkaan. Kerran Pulmu muun muassa meni taakseni istumaan ja istui siellä kuin tatti samalla kun itse nauroin katketakseni! On hän niin ihana ja yritteliäs!! Näin merkillisestä suorituksesta en tietenkään palkinnut Pulmua, vaan muistutin oikean paikan sijainnista ja palkkasin, kun hän istui vieressäni. 

3) Seuraaminen. Sain vähän noottia, että otan liian useita askelia. Alkuvaiheessa olisi parempi ottaa vain yksi askel ja houkutella koiraa vieressä. Tein työtä käskettynä ja homma alkoi luistaa tosi hyvin! Pulmu oli aivan innoissaan! Tämäpä superhelppo tapa ansaita nami! Nyt vaan täytyy alkaa nostaa namikättä irti Pulmun kuonosta ja päästä eroon "namilla imuttamisesta". :)

4) Saimme ohjeita etäpalkkaamisesta. Voi herttinen! Tämä kuulostaa tosi vaikealta. Kotiläksyjä, kotiläksyjä...

5) Lopussa treenailimme odottamista istumisasennossa. Tämä meni yllättävän hyvin. Pulmu istui, otin pari askelta poispäin - palasin takaisin joko Pulmun viereen tai eteen ja palkkasin. Tätä toistin useaan otteeseen ja ihme kyllä sarjan aikana tapahtui vain pari herpaantumista, vaikka oltiin jo tunnin loppupuolella... Kotiläksynä alamme ottaa enemmän kestoa näihin odotuksiin. 

Tokotreenit Kompassissa ovat kyllä mukava tapa aloittaa viikonloppu. Nyt me molemmat olemme kyllä ansainneet laiskan perjantai-illan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti