torstai 9. toukokuuta 2013

Hakutreenit Olarissa

Tänään oli vuorossa Uudenmaan pihakoirajaoston aluetoimintaa ja aiheena hakutreenit. Oli mielenkiintoista päästä koittamaan ihmishakua toiseen kertaan. Viime kerralla hakua kokeiltiin talvisessa metsässä Luukissa ja nyt maastona oli keväinen, linnun laulua ja hajuja täynnä oleva metsä Olarissa. Vähän lisähaastetta treeneihin! :) Pihakoiria oli paikalla peräti 9! 

Hakutreenit tehtiin samalla kuviolla kuin viimeksi. Viidessä ennalta sovitussa piilossa lymyili maalimiehiä odottamassa karvaista pelastajaansa. Kun koira löysi maalimiehen, palkittiin koira ruhtinaallisesti herkuilla. Jotta alue ei olisi ollut liian täynnä ihmisen hajua, juoksi maalimies maastopoteroonsa vasta, kun koira oli löytänyt edellisen maalimiehen ja oli tämän palkattavana.

Pulmu oli tuttuun tapaansa megainnoissaan actionista eikä olisi pysynyt nahoissaan. Pulmu lähti innolla metsään Ossi perässään. En tiedä oliko Pulmulla oikeasti mitään vainua kuonossaan vai millä logiikalla hän painui maalimiesten jäljille. Vauhti ja sählinki oli kova, mutta yllättävän hyvin ja muutaman kiertoreitin kautta Pulmu löysi maalimiehet. Kun tarpeeksi kovaa sinkoilee liinan päässä niin on suuremmat todennäköisyydet havaita metsässä piileskeleviä tyyppejä... :) 

Vauhdikasta menoa. Kuva: Mari T.


Pulmu jäljen perässä. Kuva: Mari T.

Ensimmäinen maalimies löydetty. Kuva: Mari T.

Hakutreenien jälkeen mentiin vielä pihislauman kanssa viereiseen koirapuistoon. Oli upea, aurinkoinen ilma ja koirat paahtoivat täysillä pitkin hiekkakenttää. Pulmu harrasti keppileikkejä Pikon kanssa, kiehnäsi Nooan kanssa, sähelsi pöydän alla koiralaumassa ja pääsi myös pöydän päälle Marin tutkittavaksi. Hampaiden tarkastaminen on tooooosi hyvää treeniä, sillä sitä tulee tehtyä ihan liian vähän (vaikka tarvetta harjoittelulle olisi). :)

Pulmu ja Piko saman kepin kimpussa.

Naurava pikakiituri

Olipa taas kerran kivat treenit! Koirapuistoilu treenien perään oli mainio bonus! Kiitos pihisjengille ja erityisesti Marille treenien organisoimisesta! Kiitos myös Marille kuvista! :)


2 kommenttia:

  1. Tää hakujuttu vaikuttaa tosi kivalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti koirat kyllä tykkää tästä, kun saa nuuskia ja käyttää aisteja! :)

      Poista