perjantai 31. toukokuuta 2013

Pentutokoilua, osa 8

Tänään on perjantai ja ohjelmassa oli, mitäs muutakaan kuin Koirakoulu Kompassin Tokopainotteinen pentukurssi. Kahdeksannen kurssikerran kunniaksi tunti aloitettiin häiriöharjoituksilla. 

1) Perusasento häiriössä. Pidimme koiria perusasennossa (koira istuu ohjaajan vasemmalla puolella) samalla, kun kurssin kouluttaja aiheutti häiriötä lähellä. Kun kouluttaja käveli ohitsemme tai juoksi ohitsemme, Pulmun peppu pysyi maassa ja perusasento pysyi häiriöstä huolimatta. Pulmu huomasi ohikiitävän ihmisen ja vilkaisi tätä, mutta katsoi sitten taas minua istuen perusasennossa kiltisti. WAU!!! Kun kouluttaja kulki vierestämme oman koiransa kanssa, Pulmu välillä häiriintyi ja nousi ylös, mutta sain huomion heti takaisin ja koiran perusasentoon kutsumalla. JES! Ihan mahtavaa Pulmu!

2) Luoksepäästäminen. Luoksepäästämisessä koiran tulisi istua perusasennossa, kun tuomari lähestyy tätä edestä ja tulee käsittelemään koiraa. Koiran tulisi sallia käsitteleminen ja pysyä rauhallisesti perusasennossa. Tätä ei ole aikaisemmin tehty ja luvassa oli erittäin haastava tehtävä Pulmulle. Haastava siksi, koska Pulmulla on tapana mennä ihan sekaisin onnesta jos vieras ihminen tulee tykö. Toistimme harjoituksen kolmesti siten, että kouluttaja lähestyi meitä edestäpäin ja kyykistyi Pulmun viereen (ei yrittänyt koskea Pulmuun). Joka kerralla kaava oli sama. Pulmu istui kauniisti perusasennossa ja nousi seisomaan, kun kouluttaja oli vieressä kyykyssä. Yllättävää oli se, että Pulmu ei alkanut hyppiä kouluttajaa vasten taikka säheltämään normaaliin tapaansa. JES! Tästä on hyvä jatkaa. :)

Nämä kaksi treeniä olivat aika rankkoja ja Pulmu olikin jo melko väsynyt, mutta vielä oli treenejä jäljellä...

3) Perusasennosta makaamaan meneminen. Tämä meni hyvin. Aloin pyytämään Pulmua makuuasennosta  perusasentoon, sillä tällaista emme ole tehneet aiemmin. Pienten käsiapujen avulla tämäkin luonnistui kelvollisesti.

4) Vauhdista pysähtyminen (seisomaan). Teimme tätä tänään siten, että peruutin Pulmun edessä, pysäytin kädellä yhdistettynä seis-komentoon ja otin pari askelta taaksepäin Pulmun odottaessa paikallaan. Usein Pulmu otti pari pientä askelta silloin, kun olin jo palannut hänen luokseen ja palkkaamassa koiraa. En tiedä olisiko pitänyt olla palkkaamatta, sillä harjoitus meni kuitenkin pääpiirteissään melko hyvin. Toisaalta toko on laji, jossa ei armoa tunneta, joten pitänee ensi kerralla olla nipompi. :)

5) Motoriikka-treenejä. Teimme taas namin avulla motoriikka-harjoituksia, jossa koiraa houkutellaan oikeita liikeratoja käyttämällä maasta istumaan, istumasta maahan, maasta seisomaan, seisomasta maahan. Ideana olisi, että koiran mieleen jää oikea liikerata, jolloin jatkoliikkeiden (kaukokäskyt sun muut) opetteleminen tulee olemaan helpompaa. Teimme myös seisomasta istumaan -liikerataa. Tätä en ole huomannut tehdä kotona lainkaan ja se osoittautuikin tosi haastavaksi! Ei muuta kuin treenaamaan kotona.

Tänään treenit sujuivat tosi hyvin ja olen kovin ylpeä Pulmusta. Vaikka Pulmu on 99 %:sesti ihan ADHD-tyyppi niin kyllä hän osaa myös skarpata. Skarppaamisesta on vain saatava jotain hyötyä eli megahyvää palkkaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti