torstai 21. helmikuuta 2013

Laiskamatoilua?

Tiistaina olimme Nooan luona leikkimässä. Eilen matkasimme taas kerran bussilla ja junalla pentukurssille ja takaisin. Tänään olikin luvassa laiskamatoilu-ilta - vai oliko kuitenkaan?

Töistä kotiin päästyäni vein Pulmun ulos. Annoin Pulmulle iltapäiväruoan ja vein taas Pulmun ulos. Tämän jälkeen ajattelin, että nyt voisimmekin huilia hetken, joten keitin iltapäiväkahvit ja kaivoin esiin mehukkaan naapurileipomosta hakemani runebergintortun. Njams! Nautiskellessani kahviherkuista Pulmu oli jo ehtinyt tympääntyä.  Lattialle vaihtamani sanomalehtipaperit oli silputtu pieniksi paloiksi. 

Pulmun askarteluja...

Sanomalehden silputtuaan, Pulmu aloitti tuijotustaktiikan ja katseli minua hiljaa, mutta syyttävästi. Laiskamatoilu ei tässä perheessä vetele! (Ei varsinkaan silloin, kun avomies on Punaisella merellä sukeltelemassa ja minä tarvitsisin vähän hengähdystaukoa superreippaalta pihakoiran pennulta...)

Pienen koiran syyttävä katse. "Laiskamatoilu ei vetele!"

Joten, puin Pulmun taas kerran villapaitaan ja valjaisiin ja lähdimme valloittamaan uusia kulmia naapurustosta. Tiesin, että uimahallin takana syrjässä on koirapuisto tai pikemminkin -aitaus, jossa en ole nähnyt koiria. Aitaus olikin taas tyhjä, joten uskaltauduin Pulmun kanssa peremmälle. Aitojen sisäpuolella Pulmu sai kirmata rauhassa vapaana ja treenailimme vähän luoksetuloa. Kauaa en uskaltanut koirapuistossa olla, ettei Pulmu paleltuisi tai väsähtäisi tyystin. Palasimme takaisin kotiin uusia reittejä. Matka kesti pitkään, sillä aina kun Pulmu kiskoi hihnassa (= usein) - jähmetyin paikalleni seisomaan, kunne hihna taas löystyi. Tätä toistimme useaan otteeseen (niinkuin aina muutoinkin lenkillä)...

Kotiin päästyämme, sain vihdoin laiskamatohetkeni, sillä nyt Pulmu malttoi pötkähtää pienille nokkaunille. Laiskamatoiluhetki meni kuitenkin kodinhoitoaskareita hoidellessa - pyykinpesuun, tiskaukseen ja ruoan laittoon. Tämän jälkeen Pulmu oli tietysti kärppänä vierelläni ja taas oli keksittävä actionia. Teimme vähän erinäisiä harjoituksia, kuten näyttelyremmissä kulkemista, istumista paikallaan, kun minä liikun, maahanmenoa, katsekontaktin ottamista. Muutama toistoa kustakin ja homma luisti hyvin. 

Nyt Pulmu taas nukkuu, mutta mitä minä teen? Kirjoitan blogia ja mietin, että seuraavaksi kaivan laukusta työpapereita ja teen vähän töitä (tälle on hyvä syy ja normaalisti en tuo töitä kotiin). Ehtiihän sitä laiskamatoilla viikonloppunakin. Vai mitä tähän sanoo Pulmu? :)

2 kommenttia:

  1. Ihanan toiminnantäyteinen päivä teillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, on tässä kaikenlaista kivaa puuhasteltu, mitä kotinurkissa nyt vaan keksii. :) Etkä arvaa mitä kaikkia kursseja on kehitellyt Pulmun pään menoksi keväälle... :D

      Poista