lauantai 9. helmikuuta 2013

Vuosaareen ja takaisin

Yleensä Pulmu vetää sikeitä koko päivän (meidän ollessa töissä), mutta tänään tehtiin lauantain kunniaksi jotain jännittävää. Lähdimme kyläilemään Vuosaareen ja matkat taitettiin julkisella liikenteellä. :)

Ensin matkustimme bussilla Espoon keskuksesta Ruoholahteen. Sieltä jatkoimme maan alle ja metron kanssa kohti itäistä päätepysäkkiämme. Matka Helsingin keskustaan taittuisi nopeammin junalla, mutta koska bussimatkailu on osoittautunut jännittävämmäksi ja sitä on harjoiteltu vähemmän - päätin suosia bussia raiteiden sijaan. Bussissa Pulmu oli melko levoton ja jännittynyt - ja matka tuntui minullekin todella pitkältä. Kun Ruoholahdessa menimme rullaportaat maan alle niin pentu alkoi täristä enemmän. Metrossa Pulmu olikin hiljaista ja vakavaa tyttöä. Metrossa oli toisaalta mukavaa, kun siellä setä tuli rapsuttamaan Pulmua ja juttelemaan mäyräkoira-asioita. :)

Vuosaaressa oli lystikästä, sillä siellä oli paljon uusia hajuja ja pulkkamäessä karkelot kuumimmillaan. Kylässäkin Pulmulla oli kivaa, sillä siellä sai syödä dentastickiä ja puruluuta. Siellä oli myös lumihiutaleen muotoinen karvamatto ja monta muuta mattoa, joita Pulmu olisi halunnut maistella. Siskoni sylissä Pulmu nautiskeli todenteolla ja otti päivätorkut rankan matkustelun jälkeen... Myös itselläni oli makoisat oltavat, sillä missään ei saa niin hyvää erikoiskahvia, kuin siskoni ja hänen miehensä luona. (Ja piirakkaa!)

Paluumatka taitettiin samalla kombinaatiolla ja tällä kertaa metrokaan ei enää jännittänyt Pulmua niin paljoa. Vaihdoimme bussiin Kampin kauppakeskuksessa, missä oli täysi lauantai-iltapäivähärdelli johtuen kenties myös kiinalaisesta uudesta vuodesta, jota kampintorilla juhlittiin. Bussi oli täynnä ihmisiä ja vauva itki rattaissaan, mutta Pulmu nukkui kuin nukkuikin sylissäni koko matkan kotiin kiltisti kuin pieni pihakoira. Kyläilyretki oli erittäin onnistunut ja muistutti hyvin siitä, miten matkustelua julkisilla kulkuneuvoilla ja ihmisten ilmoilla pyrähtelyä on hyvä treenata aina aika-ajoin pienen pennun kanssa.

5 kommenttia:

 1. Varmaan Espoon keskuksesta matka taittui Ruoholahteen bussilla eikä junalla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Kiitos korjauksesta, olet aivan oikeassa! Junalla Ruoholahteen olisi erittäin haastavaa päästä... :D Pitäisköhän mun ottaa Pulmusta mallia ja ottaa päikkärit. Taidan olla yhtä uupunut jännittävästä matkasta kuin hän on... :)

   Poista
 2. Pakko sanoa että nämä Pulmun seikkailut on aivan ihania lukea, kirjoitat niin hyvin.
  Tulee ihan mieleen lapsuuden suosikit Tove Jansson ja Astrid Lindgren.
  Jäi haaveilemaan maailman parhaasta erikoiskahvista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Linda! Kiva jos satuiluni ja Pulmusen seikkailut ilahduttavat. :) :) Kyseinen kahvi on erittäin maukasta, koska se on tehty vastajauhetuista pavuista ja itsevaahdotetusta maidosta - aivan kuten hyvissä kahviloissa. Maailman parhaaksi sen tekee kuitenkin se, että sen saa nauttia kotoisasti siskon luona iloisista Indiskan kupeista. :)

   Poista
 3. Pulmunen käyttäytyi varsin kiltisti tänään :) Kyllä sitä tädin sydän sulaa kun tuommonen söpöläinen nukahtaa syliin ja antaa monta pusua herättyään.

  VastaaPoista