perjantai 8. helmikuuta 2013

Uusi yösija

Ennen kuin Pulmu muutti meille, päätimme vihkiä kolmiomme kolmannen huoneen ”koirahuoneeksi”, jossa Pulmu tulisi viettämään työpäivät ja nukkumaan yönsä. Kun Pulmu sitten muutti meille kääntyi tilanne heti päälaelleen, sillä "eihän pientä pentua voi laittaa nukkumaan yksin omaan huoneeseen!" Pulmun pahvilaatikko sijoitettiin makuuhuoneeseen sängyn viereen – ainakin pariksi yöksi ja kotiutumisen ajaksi... Pari yötä meni ja Pulmun pahvilaatikko pidettiin edelleen makuuhuoneessa. "Eihän häntä nyt vielä raaski siirtää omaan huoneeseen, kun vasta alkaa tottumaan meihin ja uuteen elämäänsä!" Kun Pulmu oli ollut meillä kuukauden päivät emme edelleenkään olleet yrittäneet siirtää Pulmua nukkumaan omaan huoneeseensa. "Pentuhan voi traumatisoitua, jos joutuu pakotetuksi yksin omaan huoneeseen niin päivällä kuin yölläkin!" (Tekosyitä voi keksiä miljoonia...)

Eräänä iltana annoimme Pulmulle koirahuoneeseen kokeiltavaksi donitsimallisen koirapedin, jota olimme pitäneet jemmassa, ettei Pulmu tuhoaisi sitä. Tähän saakka Pulmu on siis nukkunut yönsä pahvilaatikossa ja köllötellyt päiviä clas ohlsonin alennuspedissä. Mutta tämä uusi ja tarkoin varjeltu koirapeti onkin jotain aivan muuta! Se on ruskea Hunter-merkkinen donitsipeti, joka on tehty todella pehmeästä nukkakankaasta ja täytetty pehmeään lestiin. Kun annoimme uuden donitsipedin Pulmulle tutustumissessiota varten, Pulmu alkoi innolla kuopsuttamaan petiä ja tehdä siinä kaivamisharjoituksia. Pian Pulmu lötkähti petiin ja nukahti koirahuoneeseen. 

Pulmu nukkui uudessa pedissään vielä, kun aloimme itse valmistautua nukkumaan menoon eikä liikauttanut eväänsä, kun sammuttelin valoja asunnosta. Päätimme, että nukkukoon siinä mikäli haluaa. Pianhan se sieltä kuitenkin tassuttelee makuuhuoneeseen vakiopaikalleen sängyn viereen. Mutta toisin kävi. Uusi donitsipeti oli niin ihana, että Pulmu itsenäistyi kertaheitolla ja jäi koko yöksi nukkumaan koirahuoneeseen superpehmeään donitsipetiinsä.  Sama toistui vielä seuraavana yönä. Ja seuraavana ja seuraavana... Toisinaan Pulmu tassuttelee yöllä makuuhuoneeseen katsomaan meitä ja toisinaan hän aamuyöllä vaihtaa yösijaa koirahuoneen luksuspedistä makuuhuoneeseen koppaansa (vaihtelu virkistää). Mukavaa kuitenkin on se, että nyt voimme olla varmoja, että Pulmu nukkuu yönsä makoisasti myös koirahuoneessa ja etäämmällä meistä. Ehkä pian osaamme itsekin päästää irti ja koulutamme hänet todella nukkumaan yönsä koirahuoneessa niinkuin tarkoitus alunperin oli...


2 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä tosi pehmoiselta ja kutsuvalta pediltä. Ilmankos viihtyy yönsä koirahuoneessa :) Onko Pulmu kasvanut reilussa viikossa kokoa vai hämääkö kuva vaan?

    VastaaPoista
  2. Kuva varmasti hämää jonkin verran, mutta on tuo tainnut vähän kasvaakin... Sun pitää tulla itse arvioimaan tilanne. :D 3,3 kg on strategiset mitat. Sehän on yli kolme maitopurkkia se! :)

    VastaaPoista