tiistai 8. tammikuuta 2013

Minimanikyyri

Työpäivän aikainen yksinolo (3h + 3h) meni tänäänkin mukavasti ja Pulmu tuntui hyvin levänneeltä ja tyytyväiseltä, kun pääsin töistä iltapäivällä kotiin. Viime päivät ovat olleet kyläilytäyteisiä ja sisältäneet paljon eri kulkuvälineillä matkustamiseen tutustumista. Tänään päätimme viettää laatuaikaa kotona. Tämä ei kuitenkaan tarkoittanut sohvalla pötköttelyä ja laiskamatoilua, vaan esiin kaivettiin kynsileikkuri!

Itse en uskaltanut Pulmun kynsiin kajota, mutta onneksi Ossi on minua rohkeampi ja tarttui toimeen. Ensin harjoittelimme tassujen ja kynsien kopelointia sekä tassun nostamista ylös. Sitten tutustuimme kynsileikkuriin ja vähän kopauttelimme sitä kynsiä vasten ennen varsinaiseen leikkauspuuhaan ryhtymistä. Kynsien leikkaaminen meni hyvin ja Pulmu ei räpistellyt vastaan. Tähän saattoi vaikuttaa myös hyvä palkitsemiskampanjamme. ;) Kaikkia kynsiä emme leikanneet, vaan lähinnä takajalkojen kynnet, jotka olivat päässeet kasvamaan pidemmiksi. Loppu hyvin kaikki hyvin eikä kenellekään jäänyt traumoja...

Loppuillasta tutustuimme myös talon spa-fasiliteetteihin eli suihkuun. Annoimme Pulmun kuunnella suihkun ääntä ja houkuttelimme häntä tassuttelemaan suihkun viereen syntyvässä vesilammikossa. Tämän pidemmälle emme tänään edenneet, sillä tämä oli ehkä tähän astisista uusista kokemuksista se haastavin ja vähän pelottava juttu Pulmulle. Koirashampoo-pullo taas herätti yllättäviä reaktioita pienessä pennussa. Pulmu hyökkäili tuubin kimppuun, haukkui sitä ja käyttäytyi kaikin puolin kärkkäästi pulloparkaa kohtaan. Saa nähdä mitä seuraavan kerran saamme aikaiseksi, kun viemme Pulmun kylpemään. Kenties hän ei edes huomaa joutuvansa suihkuun, kun kiinnittää huomionsa vain shampoopulloon... :)


4 kommenttia:

 1. Ehkä Pulmu inhoaa peseytymistä ja päätti tuhota saippuaputelin varmuuden vuoksi. Oh your dog! <3

  VastaaPoista
 2. Niin se saattaa olla! Syöminen on hyvä ratkaisu kaikkeen! :)

  VastaaPoista
 3. On kyllä niiiin super söpö kuva Pulmusta tämä. Olen monta kertaa palannut katsomaan sitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihih, joo! Pulmu näyttää ihan joltain leluliikkeen pehmolelukoiralta tossa kuvassa! Pieni pallero. :D

   Poista