sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Pulmu tuli taloon

Tämä viikko on ollut jännittävä ja elämämme Espoossa on kokenut melkoisia mullistuksia. Piskuinen pihakoira Pulmu muutti meille ja asettui taloksi. Pulmu (Yacatis Zigne af Nordri) on yksi Yacatis kennelin Z-pentueen hauvavauvoista ja perheenjäsenemme tästä viikosta alkaen.

Ensimmäisen puoliviikkoisen aikana uudessa kodissaan Pulmu on osoittautunut erittäin reippaaksi pennuksi, joka pitää sekä itsenäisistä leikkituokioista että toisaalta voisi loputtomasti lekotella sylissä paijattavana. Ensimmäisenä päivänään Pulmu oleskeli lähinnä olohuoneessa, mutta jo seuraavana aamuna hän säntäili ympäri kolmiotamme ja retuutti lelujaan rennon oloisesti huoneessa kuin huoneessa. Kotiutumiseen ei siis paria päivää pidempään tarvittu. Myös kahden ensimmäisen yön itkuja lukuunottamatta Pulmu on nukkunut melko makoisia yöunia ja tyytynyt vinkumiseen sijaan tepsuttamaan ympäriinsä ja järsimään pahvilaatikkoaan. Pulmu ei ole herättänyt meitä aamuisin, vaan herätyskelloa on edelleen tarvittu. Pulmu on näin ollen yllättänyt meidät jo monasti, sillä ennakko-odotuksemme olivat täysin toisenlaisia...Kuluneen puoliviikkoisen aikana olemme yrittäneet myös harjoitella ahkerasti yksinoloa. Yksinoloharjoitukset ovat vaihdelleet parista minuutista pariin tuntiin. Helppoa tämä ei missään nimessä ole ollut ja huoli pennun pärjäämisestä on painava. Mieluusti olisimme kotona vielä seuraavan viikonkin, sillä silloin harjoituksissa olisi voinut edetä hitaammin. Tällainen yksinolemisen pikakurssi tuskin on kenenkään etu. Katsotaan mitä huominen tuo tullessaan, kun palaamme takaisin työsorvin ääreen. Työnteosta tuskin tulee mitään, mutta toivottavasti Pulmu on urhea ja pysyy reippaana.

Viikolopun jännitysmomentteja ovat olleet matkan taittaminen lähijunalla Espoon keskuksesta Leppävaaraan. Matka oli sopivan lyhyt, mutta tarjosi Pulmulle runsaasti erilaisia äänielämyksiä ja täyden junavaunun mukanaan tuoman kokemuksen. Poikkesimme myös Sello-kauppakeskukseen ja sen läpikäveleminen oli erityisen jännittävää lauantairuuhkassa. Tänään harjoittelimme automatkailua ja suuntasimme kohti Itä-Helsinkiä. Pulmu on erittäin rauhallinen matkustaja - ainakin kun istuin takapenkillä kevythäkin vieressä.On ollut erityisen mukavaa huomata, että Espoossa ja pääkaupunkiseudulla on aktiivisia pihakoiraharrastajia. Haluaisin löytää Pulmulle hyviä koirakavereita! Odotammekin enemmän kuin innolla päivää, jolloin rokotukset on hoidettu kuntoon ja pääsemme pihakoiratreffeille uusien pihis-ystävien kanssa. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti